Виктория Георгиева, коментар за Tribune.bg И като настана една промяна в София,

...
Виктория Георгиева, коментар за Tribune.bg И като настана една промяна в София,
Коментари Харесай

Спаси София от „Спаси София”!

Виктория Георгиева, коментар за Tribune.bg 

И като настана една смяна в София, разум да ти зайде! Сякаш столичани не видяха какво се случва в страната по време на ръководството с ПП/ДБ, та за по-сигурно взеха решение и столичен кмет да си изберат от тази коалиция.

Въпросът „ Създават ли се проблеми с трафика новите промени за придвижване и паркиране на основни булеварди и улици в центъра на София? ” не е просто реторичен, а саркастичен. Логиката, че градът щял да наподобява по-модерен, а съществуването на повече велоалеи щяло да ни приближи до Европа, тъй като, разбирате ли, по този начин било по белия свят, е безумна. Вместо първо да се позволи казуса с паркирането, който в цяла София е наболял, Спасителите и Промяната взеха решение, че най-важната им задача е да удовлетворят мераците на шепата си малобройни почитатели, които от заран до вечер кръстосват града с колелета и тротинетки.

Новата организация по булевардите „ Витоша ”, „ Патриарх Евтимий ” и „ Фритьоф Нансен ” към този момент провокира извънредно неодобрение и митинги. Започвайки от:

1.Косото паркиране, при което всеки влизащ или излизащ от паркомясто ще би трябвало да направи маневра, с която ще се озове в насрещното придвижване. Това ще докара до блокиране на лентата, в някои случаи даже и двете.

2.Двете велоалеи и бус лентата на Патриарха – къде ще стопират хората, които живеят в региона – Божа работа! Как ще се зареждат магазините – един Господ знае!

3.Непрекъснатото повторение, че София би трябвало да стане по-зелена и всичко това се прави поради по-чистия въздух и поради хората – чакаме някой от сътворилите това безумство, да отговори на въпроса по какъв начин още по-засиленият трафик и висенето в още повече тапи, което ще докара до бълването на още повече нездравословни излъчвания, ще се отрази позитивно. Това е реторичен въпрос, несъмнено

4.Лентите за коли действително са понижени от 4 на 2, по-малко са и паркоместата, което за броени дни докара до образуването на нови тапи – като че ли ни бяха малко предходните. Въпросът какво се случва, в случай че кола за спешна помощ незабавно би трябвало да се придвижи в региона, е колкото сериозен, толкоз и с противен отговор – нищо, ще чака неразбираемо какъв брой в запушване, а заради „ новаторския ” метод на организация на придвижването, няма да има и по какъв начин да се направи място, с цел да премине по-бързо

5.Не бива да пропущаме очевидната истина, че броя на колоездачите и придвижващите се с тротинетки е нищожен на фона на хората, които употребяват колите си, а след измененията, вторите са принудени да се преценяват с първите. Диктатура на малцинството!

6.Стана ясно, че „ Столичната община не е внесла за координиране в отдел " Пътна полиция " плана със съответните скици и чертежи, свързани с новата организация на придвижването по бул. " Витоша ", " Патриарх Евтимий " и " Фритьоф Нансен " – това се показва в известие на пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Столична община мълча през целия ден, когато се появи информацията, най-после разгласиха позиция, че имало координиране с представител на Столична дирекция на вътрешните работи. Проект – йок! Съмненията, че изобщо има нещо подписано и утвърдено се ускоряват от ден на ден, а няма и никой искащ да даде пред медиите доказателство, че са спазени процедурите и не е нарушен законът

7.Намесиха се и специалистите, които с паника означават, че има редица нередности, касаещи новата пътна маркировка. Започвайки от черните колчета, преминавайки през светлоотразителите по тях, които не са от материали за пътни знаци, също и ниските стойности на параметрите, касаещи видимостта – изключително нощната, което пък приказва, че са употребявани артикули с доста ниско качество.

8.И стигаме до финансовата част, за която към този момент се появи информация от общински съветници, че е от порядъка на 1млн. лв.! Само досега! За това безумство!

И на този декор, с цялата си безочливост, през последните дни управниците на София се пробват да изкарат всички протестиращи „ лумпени ”, „ платени ”, „ герберофили ”, „ мрънкачи ”  – нормално не го вършат непосредствено те, само че употребяват другите партийни групи в обществените мрежи, с цел да засилват поддръжниците си – множеството от други обитаеми места, които да изясняват на софиянци, че всичко е прелестно, а те са просто едни неблагодарници.

Общинският консултант от Спаси София Гергин Борисов се похвали, че „ София ще бъде Град за Хората. Колкото и някои да желаят да не бъде! ”Автентични са сърчицата, преднамерено ги резервирам. Както и че: „ Въпреки опитите на някои " политици " да преекспонират тематиката, обстоятелствата са доста елементарни...„ И емотиконата с клоуна е истинска. Вероятно това е мнението на новите управници на столицата за всички, които не са възторжени от измененията. Опитите протестиращите да бъдат изкарани надали не платени, са извънредно цинични по отношение на всички, живеещи в региона. И изобщо по отношение на софиянци. Борисов си го споделя – задачата е по-малко коли на пътя. Пропусна единствено да спомене, че методите, които основават спомагателни неудобства за шофиращите, са силови. Не, че хората не го виждат.

Стигна се до такава степен кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков да упрекна общината, че се държи с живущите в региона извънредно неуважително. Да припомняме ли, че той е от Демократична България, което единствено по себе си приказва ясно, че шепа момченца с жълто към устата и с колелета сред краката, пробват да диктуват протичащото се в София, като срещат отпор даже от лица, с които са в една коалиция.

За това какъв брой безумно е протичащото се, приказва и фактът, че Европейският център за транспортни политики даде на съд Столичната община поради новата организация. Те към този момент внесоха документи в съда, с които аргументират позицията си, акцентирайки и текстовете на неспазените разпореждания.

Опитите централни софийски улици да бъдат направени комфортни само за тези, които карат колелата и тротинетки, изключително когато това идва от извънредно малко поддръжници на тази полуда, които просто се възползват от това, че превзеха Столична община, неизбежно ще провокират безпорядък по улиците и доста повече проблеми, в сравнение с преди имаше. Това са същите тези, които напълно до неотдавна роптаеха срещи някогашните управници на столицата, които не чували какво желаят хората. Сега новите не просто са глухи за желанията на жителите, те намерено се подиграват с тях.

Но дано сме изцяло откровени – голяма виновност за това имат и наивниците, които си затвориха очите, когато гласоподаваха. А „ Спаси София ”, напоследък и ПП/ДБ, бяха ясни какви са целите им – велосипедистите и тротинеткаджийте. Не са го крили! Какво чуваха и си мислеха далите своя избор за въпросните – тъмна Индия е. Водени от предпочитание за реваншизъм, се загърбиха в действителност качествени претенденти, които попаднаха под ножа, единствено тъй като бяха припознати с омразна за някоя от гласуващите партия. И в този момент същите, дали своя избор за бойс групичката, си скубят косите какво направиха. Ако това е урок единствено за тях – ужасно, да си платят за нелепостта, казусът е, че милиони столичани страдат от протичащото се.

* * *

Виктория Георгиева е приключила " Реализация и подготовка на ТВ излъчвания " към Софийския университет " Св. Климент Охридски ", както и " Религията в Европа ", направление " Ислям ", още веднъж в СУ. Изучавала е и логика на психиката. Заместник основен редактор в " Ах, тези медии! ", редактор и създател в " Консерваторъ ", създател във вестник " Труд ".

Била е член на Студентски съвет при СУ, работила е като експерт маркетинг и реклама за водещи български компании.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР